دلمه برگ مو در سواحل مدیترانه

مواد لازم

برای ۴ نفر:
– برگ مو درشت؛ ۱۲ عدد
– روغن زیتون؛ ۲ قاشق سوپ‌خوری
– پیاز کوچک؛ یک عدد (خرد شود)
– سیر؛ یک حبه (رنده شود)
– برنج آبکش‌شده؛ ۱۱۵ گرم
– گوجه‌فرنگی؛ ۲ عدد (نگینی خرد شود)
– نعنای تازه خردشده؛ یک قاشق سوپ‌خوری
– لیموترش بزرگ؛ یک عدد (حلقه حلقه شود)
– سرکه یا آبلیمو؛ دوسوم پیمانه
– آب جوشیده؛ یک پیمانه
– قرص عصاره سبزیجات؛ نصف قرص
– نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

۱) برگ‌های خام را پس از شست‌وشو به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد خیس کرده و سپس آبکشی کنید.
پس از آن، قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا جوش آید. حالا برگ‌های خام را به مدت دو تا سه دقیقه در آب جوش بجوشانید. پس از این مدت، برگ‌ها را دوباره داخل سبدی آبکشی کنید.
۲ ) روغن را داخل تابه‌ای بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس پیاز را به آن اضافه کرده و به مدت پنج تا شش دقیقه تفت دهید. در این فاصله، مرتب پیاز را هم بزنید. سیر رنده‌شده را نیز در همین مرحله اضافه کنید.
۳) پس از اینکه سیر و پیاز تفت داده شد، ‌برنج آبکش‌شده را به همراه گوجه‌فرنگی، نعنا، نمک و فلفل به آنها اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس هرکدام از برگ‌ها را روی سطحی پهن کرده و یک قاشق از مخلوط مواد را داخل برگ بریزید و برگ را به‌صورت لوله‌ای بپیچید.
۴) برگ‌های پیچیده‌شده را داخل ظرفی سرامیکی یا پیرکس (مخصوص فر) قرار دهید و برش‌های لیموترش را لابه‌لای آنها بگذارید. پس از آن، آب سبزیجات (مخلوط آب و قرص عصاره سبزیجات) را به همراه سرکه یا آبلیمو روی برگ‌های پیچیده‌شده بریزید.
۵ ) در ظرف را بگذارید و آن را داخل فر قرار دهید. فر اجاق‌گاز را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) یا شماره شش روشن کنید و با این دما، دلمه را ۳۰ دقیقه حرارت دهید. پس از این مدت، دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد یا ۳۲۵ درجه فارنهایت تنظیم کرده، نیم ساعت دیگر حرارت داده و بعد میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *