روش‌های موفقیت در امتحانات

برای موفقیت در امتحانات راه‌ها و روش‌های مختلفی وجود دارد که به‌کارگیری اصول درست در مطالعه از جمله عوامل موفقیت در امتحانات است. هنوز بعضی از دانش‌آموزان شیوه‌ی صحیح مطالعه را نمی‌‌دانند و این موضوع باعث شده که با وجود صرف وقت زیاد در یادگیری مطالب، نتوانند آن را در روز امتحان بیان کنند یا روی کاغذ بیاورند. کارشناسان شیوه‌های مختلفی برای موفقیت در امتحانات به دانش‌آموزان گوشزد می‌کنند؛ برای مثال می‌گویند در جایی مطالعه کنید که قادر به تمرکز باشید یا برای امکان تکرار مطالب فراگرفته برگه‌های خلاصه‌نویسی تهیه کنید و زیر مطالب مهم خط بکشید. دانش‌آموزان برای موفقیت در امتحانات نباید خود را با دیگران مقایسه کنند زیرا هر فردی با داشتن امکانات مختلف، استعدادهای متفاوتی دارد.

در طول تحصیل به ویژه در روزهای امتحان، تغذیه‌ی مناسب، سبک و پرانرژی و خواب کافی را فراموش نکنید. سعی کنید قبل از امتحان، برای ارزیابی میزان دانسته‌ها، خود را محک بزنید. از عوامل استرس‌زا و هم‌چنین هم‌کلاسی‌هایی که گفتار آن‌ها شما را دچار اضطراب می‌کند، دوری کنید.

بعد از شروع امتحان سعی کنید ابتدا پرسش‌هایی که از نظر شما آسان است پاسخ دهید و وقت و انرژی خود را با نگران شدن و فکر کردن به عواقب امتحان و کنجکاوی درباره‌ی این‌که دیگران چه می‌کنند، هدر ندهید.

یک ساعت قبل از امتحان، از مطالعه دست بکشید و به هیچ وجه قبل از شروع امتحان از یکدیگر چیزی نپرسید؛ زیرا ممکن است سؤالی را بلد نباشید و دچار اضطراب شوید و مطالب دیگر را نیز فراموش کنید.

هنگامی که به شما اضطراب دست می‌دهد، خودتان را بیازمایید. کتاب را ببندید و جمله را تکرار کنید. این کار اضطراب شما را از بین خواهد برد. اگر حین مطالعه نگرانید و حواستان پرت می‌شود چند دقیقه استراحت کنید و سپس به مطالعه بپردازید. دانش‌آموزان باید در طول سال تحصیلی برنامه‌ای کاربردی برای مطالعه‌ی کتاب‌های درسی برای خود تدوین کنند و بر اساس برنامه به مطالعه‌ی درسی بپردازند. اگر در ترم نخست این موضوع را رعایت نکردید در ترم‌های بعد آن را اجرا کنید.

انباشته شدن مطالب درسی از عوامل اضطراب و استرس است؛ بنابراین دانش‌آموزان باید در ابتدای سال تحصیلی برای خود برنامه‌ریزی درسی داشته باشند. روزهای امتحان، زمان مرور درس‌هاست و نمی‌توان در روزهای امتحان، حجم زیادی از کتاب را آماده کرد. محیط ناآرام و تنش‌زا از عوامل عدم موفقیت در امتحانات است. تلاش کنید در طول تحصیل به ویژه روزهای امتحان، محیطی آرام و ساکت برای خود مهیا کنید زیرا آرامش روحی و روانی تأثیر زیادی در موفقیت شما دارد. روزهای امتحان به معنی دست کشیدن از تفریح و سرگرمی نیست. پس از حدود یک ساعت مطالعه حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خود استراحت دهید. در این موقع سعی کنید از اتاق مطالعه خارج شوید و به نقاط دوردست و مورد علاقه‌تان نگاه کنید.

استراحت قدرت تمرکز شما را بیش‌تر خواهد کرد و می‌توانید با نیرو و انرژی تازه‌ای به ادامه‌ی مطالعه بپردازید. توجه داشته باشید حتماً در زمانی که برای مطالعه تعیین می‌کنید به مطالعه بپردازید و برنامه‌ی درسی خود را با کارهای دیگر تعطیل نکنید. نوشیدن یک لیوان آب‌میوه یا شیر به همراه بیسکویت و خوردن آجیل در این میان تأثیر مفیدی بر عملکرد مغزی شما خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *