آمادگی برای کنکور
بیشترین داوطلبین ما برای آمادگی کنکور از مهر ماه درس خواندن را شروع میکنند به مدت ۱۰ ماه یعنی تا تیر ماه سال بعد این داوطلبین در طی این دوران دچار فراز و نشیبهای فراوانی میشوند که نیاز است حتماً به مشاورین خبر مراجعه و مشورت کنند.
این فراز و نشیبها ممکن است به سه دوره برای داوطلبین تقسیم شود:
الف: دوره اول:
دراین دوره داوطلبین با علاقه زیاد و با انگیزه بالای کار خود را شروع میکنند و بعضیها به مؤسسههای آزاد مراجعه وثبت نام میکنند برای آزمونهای آزمایشی و یا درکلاسهای تقویتی کنکور شرکت میکنند و شاید تا حدودی هم تحت تأثیر جاذبههای کوتاه مدت مؤسسات قرار گیرند از جمله این جاذبهها آزمون- برنامه ریزی – کارنامه آزمون و… میباشد.
این دوره حدوداً شاید دو تا سه ماه طول بکشد و شاید هم کمتر از یک ماه باشد این دوره هم بستگی به نحوه مطالعه و درس خواندن شما دارد هر چقدر شما برنامه ریزی منظمی داشته باشید و به آن عادت کرده باشید دوره طولانی تر خواهد بود.
یا بهتر بگوئیم این دوره را میتوان دوره شور و شوق و اشتیاق داوطلبین نامید. هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر میرسد. (کارلایل)
دوره دوم: فرار، دلسردی، ناامیدی و یا دورهی خستگی زود رس
اگر دانشآموز در دوره اول برنامه ریزی منظمی نداشته باشد و مطالعه یکنواختی داشته باشد به تدریج از جاذبههای دوره اول کاسته میشود و او نیز نسبت به درس خواندن دلسرد و ناامید میشود. چرا که کار یکنواخت انسان را خسته و بی حوصله میکند یعنی، آن پتانسیل روزهای اول را از دست میدهد.
حتی بعضیها از این شکایت دارند که چرا با این همه تلاشی که انجام میدهیم به نتیجه نمیرسیم و یا اینکه اصلاً مطالب را یاد نمیگیریم.
دانشآموزان در این دوره به درسهایی که خواندهاند توجه نمیکنند ودرفکر درسهایی که نخواندهاند هستند.
این مسئله باعث میشود که دانشآموز مأیوس شود خلاصه این دوره میانی دوره بسیار سختی برای دانشآموزان است.
خیلی از دانشآموزان را سراغ داریم که با یک شروع عالی دردوره میانی ناامید شدهاند و از حرکت و رقابت با دوستان بازمانده و میدان را برای آنان باز گذاشتهاند.
در این دوره با توجه به یکنواخت بودن کار، افکار منفی و مزاحم به سویشان هجوم میآورد وآرامش آنها را به هم میزند و شاید در بعضی از موارد منجر به ترک ادامه کار شود در این دوره است که اولیاء و مشاورین با هنرمندی خود بتوانند افکار منفی را شناسایی و با مشاوره مستمر ایشان را به مسیر منطقی خود هدایت کنند، به او انرژی دهند افکار منفی را از سر او دور کنند و او را به ادامه کار تشویق کنند.
عزیزان به این نکته توجه داشته باشند: تقریباً همه داوطلبین کنکور در طول سال با این مشکل مواجه هستند. در این مرحله نیاز به تلاش بیشتری هست.
دوره سوم: دوره جهش ناگهانی
این دوره تقریباً دو سه ماهی به کنکور باقی مانده وآن هم با شنیدن خبرها یی از کنکور از طریق رادیو، تلویزیون و دوستان شروع میشود که ناگهان داوطلب به خود میآید و روند مطالعه دوباره تند میشود.