میوه ها:
انار: رُمّان – رُمّانه
پرتقال : بُرتقال
موز : مَوز
سیب : تُفاح
زرد آلو : مِشمِش
خیار چنبر : قِثاء
به : سَفَرجَل
خرما لو: کاکِی
انجیر : تین
انگور : عِنَب
نارگیل : جَوز الهند
شفتالو : خَوخ
نارنگی: یوسف اَفندی – اَلْاَلَنگِی – لَیمون أفندی
گلابی: اِجّاص – کُمثرَی – عَرمُوط
هلو : دُرّاق (میوه هلو – درخت هلو ) – ( دُراقِن )
توت فرنگی: فَراوَله – فَریز – توت الأرض
گیلاس : کَرَز ( واحد آن کرزه )- قَراص ا ِزگیل : مُشمُلاء – مِشْمِلاء
آلو زرد : الاجَّاص الاهلیلَجِی
آناناس: أَناناس : اصل این کلمه آمریکایی است ( أ نَناس)
هویج : جَزَر
غوره : حِصْرُم
زالزالک : نِبْق (عُناب)
زیتون : زیتون
شلیل : الزُّلَّیق
لیمو ترش: لیمون حامض
ترنج (بالنگ) : اُترُنج – اُترُجّ – تُرُنج – لیمون الیهود
آلوچه : الجانِرْک
لیمو شیرین :لیمون حُلْو
هندوانه : بَطّیخ أحمر (رَقِّی)
آلو :بَرقوق (خَوخ)
تَمِشک : توت العُلَّیق
خِیار : خِیار
طالبی : بَطّیخ أ صْفر (شَمّام )
خربزه : بَطّیخ أصفر (جَبَس)
سبزیجات:
گوجه : طَماطَم – طَماطَه
پیاز : بَصَل
پیاز کوهی : قِرْط
سیر : ثُوم – فُوم
سیب زمینی : بَطا طا
باقِلّا : فُول – جِر جِر
بادمجان : اَنَب – حَدَج – باذنجان
قارچ : فُطْر
کاهو : خَسّ
برگ کلم (کلم پیچ ) : مَلفوف – اللَّها نه
اسفناج : اسفاناج – سَبا نِخ
گشنیز : الکُزبُرَه – کَزبُرَه
تره تیزک : جَرجیر
شبدروحشی :ذ ُرَق
گل کلم : قََرنا بیط – قِنبیط
فلفل سبز : فُلفُل أخضَر
فلفل قرمز : فُلفُل أ حْمَر
پیازچه : بَصَل أخضر
کرفس: کَرَفس
موسیر : فوم جبلی
کدو تنبل (قرمز) : قَرع
نخود سبز (فرنگی) : بازِ لّا (بسلّی)
فلفل سیاه : فُلفُل أسود
جعفری : بَقدونِس – معد نوس
زرشک : بربریس
سیب زمینی شیرین (هندی) : بطا طا حلوه
هِل : الاُ مُومیِّه
لوبیا سبز : فاصُولیا
ذرت : الذ ُره – ذ َرَ ه
چغندر : صَوطَلَه –شَمَندَر – ( اَلْبَنْجَر)- (سَلق)
کدو: یَقطین – دُبا – کوسا
گوجه فرنگی: بَندُورَه
زیره : کَمُّون
بادام زمینی : فُستُق العَبید
تربچه : فُجْل
شنبلیله : الغاریقا (حُلْبَه )
هندوانه ابوجهل : اَلحَنضَل
نعناع : نعناع
کنگر فرنگی: اَلْأرضی شوکی (حَرشَف )
کتیرا ،گَوَن ،گیاه اسطر غالوس: الکُثَیْرا
نی شکر: البُرسُوم – قَصبُ السُّکَر
شلغم :لِفْت – سَلجم
تره : کُرّاث
ریحان :رَیحان
شِوید: شِبِت
هویج : جَزَر
چغندر قند : البَنجرالسُّکری