یکی از مسائلی که ما خانم ها اصولا از آن می رنجیم ، وقتی است که موضوع جالبی را با آب و تاب برای همسرمان تعریف می کنیم ولی متوجه می شویم حتی به یک جمله از حرف هایمان هم گوش نکرده. آن وقت است که احساساتمان جریحه دار شده، دلخور می شویم و خلاصه ممکن است کار بالا بگیرد…
اما بهتر است کمی منصف تر باشیم . آیا ما هنگامی که می خواهیم موضوعی را مطرح کنیم به این فکر می کنیم که زمان و مکان مناسبی را بر گزیدیم یا نه؟
شاید به یکی از دلایل زیر همسرتان شنونده ی خوبی برای حرف هایتان نیست:
مشغله ذهنى
داشتن مشغله ذهنى، یکى از عوامل گوش ندادن به سخن شخص مقابل است. بارها برایمان پیش آمده که ذهن، درگیر یک مطلب کاری یا مشکلى است و در این زمان، اگر ما مورد خطاب واقع شویم، غالباً یا متوجه نمىشویم یا اینکه درصد دقت و گوش کردن ما بسیار پایین است.
پس ممکن است همسرمان در آن موقع ذهنش مشغول مسئله ی مهم تری باشد.
دائمى بودن محرک
بعضی از خانم ها که عادت دارند ریز اتفاقات_ از صبح تا هنگامی که همسر به خانه بر می گردد _را مثل یک پایگاه اطلاع رسانی قوی برای همسرشان توضیح دهند. تازه بگذریم از قسمت تحلیل خبری که خود بحثی است جداست.
این گونه خانم ها به مرور گوش شنوای همسرشان را از دست می دهند.
به دنبال علائق مشترک بروید و سعی کنید لذت هم کلامی را به قیمت خودخواهی در انتخاب موضوع صحبت از دست ندهید.
بىعلاقگى به موضوع بحث
باید قبول کنیم که دنیای ما خانم ها با آقایان متفاوت است . این تفاوت از کودکی کاملا مشهود است.پس الزاما موضوعات مورد علاقه ی یکسانی نداریم . صحبت مدام پیرامون دکوراسیون و خرید لوازم جدید و… حوصله ی آقایان را سر می برد و همان طور که صحبت پیرامون مسائل سیاسی و اقتصادی حوصله ی خیلی از خانم ها را سر می برد.
پس به دنبال علائق مشترک بروید و سعی کنید لذت هم کلامی را به قیمت خودخواهی در انتخاب موضوع صحبت از دست ندهید.
خط قرمز ها را رعایت کنید
همانطور که وقتی با همکار یا دوستتان صحبت می کنید وارد محدوده ی استحفاظی ذهن او نمی شوید ، در گفتگو با همسرتان نیز چنین باشید.و یادتان باشد مادرشوهر وخواهر شوهر شما مادر و خواهر همسرتان هستند پس دلخوری هایتان را اگر نمی توانید فراموش کنید یا خودتان حل کنید ، مودبانه با همسرتان در میان بگذارید.
آقایان بخوانند:
تا به اینجا روی صحبت با خانم ها بود و اینکه چگونه ارتباط را بهتر کنند اما شما آقایان هم بهتر است کمی توجه تان را بیشتر کنید . اینکه همسر شما دوست دارد از اتفاقات طول روز با شما صحبت کند ، را بگذارید به این حساب که شما بهترین دوست او هستید پس بهترین شنونده ی او هم باشید .
پیامهاى مهم طرف مقابل را کشف کنید.
هنگام صحبت کردن همسرتان، کاملاً به حرفهاى او گوش دهید و اگر نکته مبهمى بود ، حتماً سؤال کنید ، چون از این طریق، هیچ نقطه ابهام و سوءتفاهمى باقى نمىماند. گاهی خانم ها مسئله ای را بیان می کنند ولی منظورشان چیز دیگری است شما می توانید با چند سوال ساده منظور اصلی همسرتان را بفهمید.
گوش دادن را جدى بگیرید و از مهارت توجه استفاده کنید.
سعى کنید شنوندهاى خشک و بىحرکت نباشید و محیط را از عوامل مزاحم دور کنید. بنابراین، با نشان دادن عکسالعملهاى مناسب، مانند تکان دادن سر، نگاه کردن به گوینده و ابراز کلماتى مانند آره، بله و.. نشان دهید که با تمام وجود، به همسرتان گوش مىدهید.
از سدها و موانع ارتباطى زیر ، به طور جدى پرهیز کنید:
الف) دستور دادن، تهدید کردن و ترساندن.
ب) موعظه، نصیحت و سخنرانى کردن.
ج) قضاوت و انتقاد کردن.
د)اصرار بر ارائه دلایل منطقى و راه حل.
و) تحقیر، توهین و ناسزا.
خلاصه بهترین راه برای اینکه از هم دور نشوید و بعد از چند سال تنها به مادر بچه ها و پدر بچه ها تبدیل نشوید ، این است که « با هم صحبت کنید» و به احساسات و دل مشغولی های هم احترام بگذارید.
منبع:تبیان