طرز تهیه دلمه آرتیشو – کتاب هنر آشپزی – رزا منتظمی – وبلاگ گروه آشپزی
مواد لازم
۱. آرتیشو ۱۰ عدد
۲. ژامبون ۲۰۰ گرم
۳. قارچ یا دنبلان زمینی نیم کیلو
۴. خامه ۱۰۰ گرم
۵. سس بشامل یک پیمانه
۶. در صورت تمایل آبگوشت ۱ پیمانه
۷. کره ۲۰۰ گرم
۸. نمک و فلفل به مقدار کم
طرز تهیه:
ظرفی را آب می کنیم و یک قاشق نمک در آن میریزیم،بعد آرتیشوها را در ظرف می ریزیم و می گذاریم روی آتش تا آب بجوشد،بعد حرارت را ملایم می کنیم تا آرتیشوها پخته شود(وقتی برگ های آرتیشو به راحتی کنده شد آرتیشو پخته شده) آرتیشو را در صافی می ریزیم تا آب آن برود و بعد دو عدد از آرتیشو ها را برمیداریم و برگهای روی آن را می کنیم و قلب آرتیشو را که معمولا ته آن است ریز خرد می کنیم و قارچ یا دنبلان را تمیز می کنیم و می شوئیم و با صد گرم کره روی آتش میگذاریم تا آب دنبلان یا قارچ کاملا تبخیر شود سپس آنرا از روی آتش بر میداریم.
ژامبون را ریز خرد می نمائیم و خامه را با سس بشامل کمی نمک و فلفل و آرتیشوی خرد شده و قارچ یا دنبلان خرد شده مخلوط می نمائیم و برگهای وسط ۸ عدد آرتیشو را برمیداریم و تیغ های ریز آن را جدا کرده و به طوری که داخل آرتیشو خالی شود برگهای دور آن و ته آن که همان قلب آرتیشو و بهترین قسمت آن باقی بماند و داخل آرتیشو را با مایه آماده شده قارچ و دنبلان و سس بشامل پر می کنیم .
سپس داخل ظرف صد گرم کره و آب گوشت را اضافه می کنیم و کمی نمک میزنیم و به مدت نیم ساعت آرتیشو ها را در ظرف می چینیم و می گذاریم روی حرارت ملایم بپزد و آب گوشت تبخیر شود بعد آرتیشو را در ظرف می چینیم روی آرتیشو ها را با یک عدد زیتون درسته تزئین می کنیم و اطاف آنرا چند برگ جعفری می چینیم.
دلمه آرتیشو آماده است. نوش جان