۱- شرایط ذهنی
شرایط ذهنی فردی که میخواد مطالعه کنه با فردی که نمیخواد کاملا فرق داره!
الف. مشخص کردن موارد مهم، مثل حجم درس، بازه ی زمانی و ساعت دقیق شروع و پایان مطالعه
ب. نیت کردن یکی دیگه از موارد مهمه، به این شکل که قبل از شروع مطالعه، به مدت چند ثانیه چشمارو میبندیم و نیت میکنیم یا به عبارت علمی ایجاد اعتماد به حافظه یا در کلامی ساده تر تلقین کردن
۲- شرایط محیطی
محیط مطالعه هم یکی از راهکارهای مهم تمرکزه
الف. برای مطالعه باید خودمونو ملزم به نشستن پشت میز مطالعه کنیم و از دراز کشیدن روی زمین یا روی تخت و مخصوصا تو فصل بهار، جدا خودداری کنیم!
ب. قبل از نشستن پشت میز باید همه ی لوازم از قبیل کتاب، جزوه، مداد و … را تهیه کنیم. هم چنین کارهایی از قبیل تلفن به یک دوست ، خوردن میان وعده و … را انجام بدیم تا هنگام مطالعه بهانه ای برای جدا شدن از صندلی نداشته باشیم.
ج. برای مطالعه باید رو به دیوار بشینیم و از چراغ مطالعه استفاده کنیم؛ چون استفاده از چراغ مطالعه باعث تمرکز حواس میشه. البته نور قرمز برای چراغ مطالعه چشم رو سریع تر خسته و کند ذهنی ایجاد میکنه.
د. دورکردن وسایلی که باعث حواس پرتی میشن مثل کامپیوتر، موبایل، تلفن و … یا عروسک و وسایل تزیینی که باعث عدم تمرکز میشن.
۳- شرایط مطالعه
این بخشو دقیق بخونین…!!!
الف. قبل از شروع درس یک نگاه کلی به سر فصلها داشته باشیم تا تو ذهن یه پیش فرض از درس به وجود بیاد
ب. حین مطالعه مداد رو از دست ندیم و مرتب روی یه چک نویس خلاصه برداری کنیم. چون هماهنگی بین مچ دست و ذهن باعث افزایش قدرت یادگیری و تمرکز میشه.
ج. نکته برداری کنین و توی وقتای مرده از اونا استفاده کنین
د. هر ۱۵ دقیقه بعذ از خوندن چشماتونو ببندین تا مطالب خونده شده تو این زمان مرور ذهنی بشن.
ه. بعد از یه بازه ی مطالعه مطالبی رو که یاد گرفتین با زبون خودمونی واسه خودتون بگین و مطالبو مرور کنین. البته این کار بین خوندنم مفیده.
و. تهیه ی یک کاغذ سفید و گذاشتن اون زیر کتاب مورد مطالعه تا هر زمان که حواسمون پرت شد روی کاغذ تیک بزنیم یا کارهایی که یادمون افتاده رو روی کاغذ بنویسیم. سعی کنیم به مرور زمان تیک ها کم بشن، اینطوری کم کمک و به طور ناخود آگاه و به مرور زمان پرش ذهن کم میشه و کم کم از بین میره.