فواید حجامت

یک پزشک طب سنتی گفت: حجامت در افزایش اکسیژن رسانی به بافت‌های خون و عضلات نقش موثری دارد به طوری که منجر به عملکرد بهتر اعضای بدن می‌شود.

پونه دورودی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه حجامت یکی از روش‌های درمانی طب سنتی است، اظهار کرد: حجامت در تنظیم عملکرد تمام سیستم‌های بدن نقش مهمی دارد.

وی با بیان اینکه معمولا از روش درمانی حجامت به عنوان یک روش مفید در پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود، افزود: حجامت در تنظیم سیستم ایمنی و ترشحات غدد هورمونی بدن، تنظیم دستگاه اعصاب، سم‌زدایی از بدن، کاهش چربی خون، کاهش کلسترول و اوره، فشار خون و هم چنین قند خون کاربرد فراوانی دارد.

این پزشک طب سنتی با بیان اینکه یکی از روش‌های درمان غلظت خون حجامت است، تصریح کرد: حجامت در افزایش اکسیژن رسانی به بافت‌های خون و عضلات نقش موثری دارد به طوری که منجر به عملکرد بهتر اعضای بدن می‌شود.

دورودی با اشاره به اینکه دفع سموم از بدن و درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های مغزی از دیگر فواید حجامت است، ادامه داد: معمولا سن خاصی برای انجام حجامت در نظر گرفته نشده است اما نظرات طب اسلامی و سنتی در این خصوص کمی با هم متفاوت است.

وی تصریح کرد: برای نمونه طب اسلامی می‌گوید از دو تا ۶۰ سالگی می‌توان حجامت را انجام داد اما طب سنتی می‌گوید از زمانی که نوزاد به دنیا می‌آید تا پایان عمر و بر حسب نیاز بدن حجامت انجام می‌شود.

عضو انجمن حجامت تهران با بیان اینکه حجامت نیازمند چندین شرایط است و غیراصولی نیست که هر که خواست انجام دهد، ادامه داد: شرایط بدنی، مزاج، تغذیه و توان بدنی بیمار از جمله فاکتورهایی است که در صورت متمایل بودن به حجامت باید به آنها توجه کرد و در صورتی که حجامت به روش اصولی انجام شود نتایج درمانی خوبی در بر دارد.

دورودی با اشاره به اینکه آنچه که در انجام حجامت مهم است توجه به طبع و مزاج‌ها در افراد مختلف است، افزود: به مزاج‌هایی که از نظر مزاجی سرد باشند اصطلاحا بلغمی می‌گوییم بنابراین سرد مزاج‌ها کسانی هستند که به دفعات حجامت در آنها انجام نمی‌شود و یا در شروع کار آنها را از نظر مزاجی کمی اصلاح و بعد حجامت می‌کنیم.

کم‌خونی شدید دارید حجامت نکنید

وی به عارضه‌ای که ممکن است به دلیل حجامت ایجاد شود اشاره کرد و گفت: ضعف و بی حالی شدید از عوارض حجامت است که البته بستگی به وضعیت بیمار دارد برای نمونه فردی که به کم خونی شدید مبتلا است نباید اصلا حجامت کند اما درکم خونی کم و متوسط حجامت انجام می‌شود.

این پزشک طب سنتی بهترین فصل برای حجامت را بهار دانست و ادامه داد: همان طور که افراد را به لحاظ مزاجی به چهار دسته گرم و خشک، گرم و تر، سرد و تر و سرد وخشک تقسیم می‌کنیم فصل‌ها هم همین طور است که بهار از نظر پزشکان فصل گرم و تر محسوب می‌شود و گرمی و تری بهترین مزاج برای حجامت است.

دورودی خاطرنشان کرد: در فصل بهار چون گرمی بر سردی غلبه دارد بهترین نتایج از حجامت در این فصل مشاهده شده است و اکثر افراد در فصل بهار آمادگی حجامت دارند.

وی با بیان اینکه توصیه می‌شود مردم آگاهی خود را نسبت به فواید حجامت افزایش دهند، اضافه کرد: معمولا مردم به دلیل تبلیغات منفی از حجامت می‌ترسند و تصور می‌کنند حجامت یک روش درمانی سختی است که این ترس مانع انجام آن می‌شود و این درحالی است که در واقعیت حجامت سخت نیست و لازم است مردم برای انجام آن به مراکز معتبر مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *