نشانه های عاقل:
امام حسین(ع) فرمود: عاقل، با کسی که میترسد او را دروغگو پندارد همسخن نمیشود، از کسی که میترسد او را رد کند درخواستی نمیکند، به کسی که میترسد او را بفریبد تکیه نمینماید و به کسی که به امید او اطمینانی نیست امید نمیبندد.
بهرههای زندگی:
امام حسین(ع) میفرماید: هر کس این پنج چیز را نداشته باشد، از زندگی خود چندان بهرهای نمیبرد: عقل، دین، ادب، شرم و خوشخلقی.
شریفترین مردم:
شخصی از امام حسین(ع) پرسید: شریفترین مردم کیست؟
امام فرمود: آن کس که پیش از اندرز دیگران، خود پند گیرد و پیش از بیدار باش دیگران، خود بیدار شود.
پس از آن عرض کرد: شهادت میدهم که چنین کسی سعادتمند است.
ایمان و یقین:
شخصی از امام حسین(ع) پرسید: فاصله میان ایمان و یقین چقدر است؟ فرمود: چهار انگشت.
گفت: چگونه؟ فرمود: ایمان آن است که آن را میشنویم و یقین آن است که آن را میبینیم و فاصله بین گوش و چشم چهار انگشت است.
پرسید: میان آسمان و زمین چقدر است؟ فرمود: یک دعای مستجاب.
پرسید: عزت آدمی در چیست؟ فرمود: بینیازیش از مردم.
بهترین عبادت:
امام حسین(ع) میفرماید: جمعی خدا را از شوق بهشت میپرستند، این عبادت سوداگران است و گروهی خدا را از بیم دوزخ میپرستند، این عبادت بردگان است و مردمی هم خدا را از روی شکر میپرستند. این عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
پاداش عبادت:
امام حسین(ع) فرمود: هر کس خدا را آنگونه که حق پرستش اوست بپرستند، خدا از فیض خود به او بالاتر از آرزوها و کفایتش ارزانی دارد.
پاداش سلام:
امام حسین(ع) فرمود: سلام، هفتاد حسنه دارد، شصت و نه حسنه آن، ازآن سلامکننده و یکی از آن جوابگو است.
راستی و دروغ:
امام حسین(ع) فرمود: راستی، عزت است و دروغ، ناتوانی، اسرار، امانت است و همسایگی، خویشاوندی، یاریرسانی، صمیمیت است و کار، تجربهآموزی، اخلاق نیک، عبادت است و سکوت، زینت، تنگنظری و آزمندی، فقر، بخشندگی، دارایی، و مهربانی، خردمندی است.
سوگند زیاد:
امام حسین(ع) فرمود: از سوگند زیاد بپرهیزید زیرا سوگند آدمی از چهار خصلت سرچشمه میگیرد: یا از خواری است که در خود مییابد و او را بر ذلت تصدیق مردمش بر میانگیزد و یا از ناتوانی در منطق است که سوگندها را پرکننده خلأها و پیوندساز سخنان بیربط خود میکند و یا از بدبینی مردم است که از آنان نسبت به خود سراغ دارد و میداند که سخنش را جز با سوگند نمیپذیرند و یا از آن روست که زبان خود را بیاندیشه بکار میگیرد.
انفاق مال:
امام حسین(ع) فرمود: مال تو اگر برای تو مقدر شده باشد آنرا انفاق خواهی کرد. بنابراین، آن را برای پس از خود مگذار که پسانداز غیر تو میشود، در حالیکه آن را از تو میخواهند و حساب آن را از تو میکشند و بدان که تو برای آن نمیمانی، و آن بر تو وفا نمیکند، پس آنرا بخور پیش از آنکه تو را بخورد.
نصایح امام:
امام حسین(ع) فرمود: آنچه را طاقت نداری به عهده مگیر، به آنچه نخواهی رسی مپرداز، آنچه را قادر نیستی به شمار نیاور، جز به اندازهای که سود میبری هزینه مکن، پاداش، جز به اندازه کارکرد خویش مخواه، جز به فرمانبرداری از خدای سبحان که به دست آوردهای شادمان مشو و جز آنچه که خود را برای آن شایسته میبینی دریافت نکن.
شکر:
امام حسین(ع) فرمود: شکرگزاری تو برای نعمت پیشین، نعمت تازه را سبب میشود.
آثار صله ارحام:
امام حسین(ع) فرمود: هر که دوست دارد اجل او تأخیر افتد و روزیش فزونی گیرد باید صله ارحام انجام دهد.
نیکی باید کرد به خوب و بد:
شخصی پیش امام حسین(ع) اظهار داشت: اگر نیکی به نااهل برسد، تباه میشود، امام حسین(ع) فرمود: چنین نیست، بلکه نیکوکاری همچون رگبار است که باید به نیک و بد برسد.
بخشودگی اهل گنه در صف محشر
وابسته به یک گردش چشمان حسین است
برای سلامتی و ظهور آقا امام زمان(عج) صلواتی قرائت فرمایید.
التماس دعا