درس خواندن برای کنکور 1
مطلب را با این سؤال آغاز می کنم که آیا درس خواندن برای کنکور با درس خواندن برای امتحان پایان سال متفاوت است؟
در پاسخ باید گفت وقتی به نتایج امتحان پایان سال یک درس و نتایج کنکور همان در س نگاه می کنیم می بینیم در بعضی مواقع تفاوتهای زیادی به چشم می خورد مثلا ممکن است شخص در امتحان نمره بالایی گرفته باشد ولی در کنکور بر خلاف تصور رتبه خوبی کسب نکرده باشد بر عکس این حالت هم امکان دارد.
وقتی ما برای پایان سال درس می خوانیم رقابتی با دیگران انجام نمی دهیم یعنی نمره ما درهر حالتی ربطی به نمره دیگران ندارد اما در کنکور رقابتی یا یهتر بگوئیم مسابقه ای در میان است که کمترین تغییر در جواب ما می تواند در کل تاثیرخیلی کمی( به دلیل شرکت تعداد زیاد افراد ) بگذارد ولی این تغییر برای ما می تواند سرنوشت ساز باشد.
مهمترین موضوع این است که سوالات پایان ترم تشریحی است هر سؤال از محلی مشخص مطرح می شود وکمی اشاره به موضوع می تواند مقداری از نمره را نصیب ما کند در صورتی که در سؤال چهار گزینه ای ممکن است حتی در مورد موضوع سؤال اطلاع کمی هم داشته باشیم ولی تا دقیقا جواب را ندانیم این موضوع کمکی به ما نمی کند حتی شاید به ضرر ما هم تمام شود به این دلیل که اطلاع کم از موضوع معمولا ما را به شک انداخته و امکان اینکه جواب را اشتباه علامت بزنیم وحتی نمره منفی بگیریم زیاد است.
پس قبل از شروع برای مطالعه باید برنامه ای برای نوع درس خواندن داشته باشیم.بسته به تعداد افراد نوع در س خواندن می تواند متفاوت باشد ولی یک قاعده کلی وجود دارد وآن این است که برنامه ای را در نظر می گیریم، باید قابل اجرا باشد ومطلب مهم تر اینکه حتما آن را در زمانی که تعیین کردیم انجام دهیم یعنی در ساعتی که برای در س خواندن در نظر گرفته ایم هیچ کاری غیراز برنامه انجام ندهیم و خیلی راحت و بی تعارف به هر کسی که می خواهد باشد بگوئیم این ساعت را برای مطالعه در نظر گرفته اید. شروع هر کاری مشکل است ولی باید قبول کنیم تا از کاری لذت نبریم موفقیت خوبی در آن کار نمی توانیم داشته باشیم مخصوصا در کاری مثل این که موفقیت آن هم در سطح بالای خود لازم دارد.
ابتدا باید تصمیم جدی بگیریم بعد برای هر درسی روشی را انتخاب کرده و اجرا کنیم استفاده از تجربه و راهنمایی های دیگران می تواند کمک زیادی به ما بکند چون اگر خودمان بخواهیم روشی را تجربه کنیم ممکن است باعث از دست رفتن یک سال از عمر ما شود.تنوع درسها واینکه هر درسی روش خواندن خودش (برای کنکور) را دارد میتواند وقت زیادی از ما بگیرد.
در زیر روشهایی برای درس زیست شناسی پیشنهاد می شود
قبل از اینکه ما درس یا موضوع را کامل متوجّه شویم نباید به سراغ سؤال چهار گزینه ای آن موضوع برویم ، البته بعضی افراد ازاین روش استفاده می کنند ولی حداقل در زیست شناسی نمی تواند روش مناسبی باشد،هر سؤالی نکته ای دارد مخصوصا تاکید روی سوالات کنکور سالهای قبل می باشد چون این سوالات از نظر طراحی خیلی شبیه به سوالاتی است که قرار است ما جواب دهیم ومی تواند بهترین تمرین برای ما باشد .وقتی ما قبل از خواندن موضوع سؤال ، به جواب آن نگاه کنیم دیگر آن سؤال ارزش تمرین برای ما ندارد.
خلاصه پاراگراف قبل اینکه آغاز خواندن برای کنکورمانند مطالعه برای امتحان پایان سال و پاسخ به سوالات تشریحی می باشد. هدف ما فقط درک مطلب است.
روش اوّل:(مخصوص دانش آموزانی که پیش دانشگاهی را تمام کرده یا امسال می خوانند)
خواندن روزنامه ای- در این روش کتاب را به شکل کلّی مثل خواندن روزنامه می خوانیم .وقتی مطلبی را در روزنامه می خوانیم بطور کلّی مطلب را متوجّه شده ایم ومعمولا اگر از جزيیات مطلب از ما پرسیده شود باید دوباره به متن نگاه کنیم تا بتوانیم جواب دهیم.شروع خواندن به این روش چند مزیت دارد از جمله اینکه معمولا در کتابهای سال جدید مطالبی کم یا زیاد می شود که ما از آنها اطلاع پیدا می کنیم-مطالبی که قبلا خواندیم و فراموش شده یاد آوری می شود- ودر انتها دیدی کلّی از کتاب ها پیدا می کنیم.
توجّه به جزيیات-این بار با دقًت بیشتری مطالب را مرور می کنیم.
این بار به شکلی می خوانیم تا بتوانیم سؤالات تشریحی را بتوانیم جواب دهیم.
اگر لازم بود دوره را تکرار می کنیم.
لازم به یاد آوری است که یکی از دوره های زیست آزمون به این شکل برگزار می شود.
روش دوّم:(مخصوص دانش آموزانی که از سال دوّم شروع به آماده شدن برای کنکور می کنند)
-در این روش دانش آموزبعد از اینکه در طول سال درس هر فصل را مطالعه کرد، سوالات چهار گزینه ای آن موضوع را جواب می دهد.
روش سوّم:(مخصوص دانش آموزانی که دیپلمی غیر از تجربی دارند ولی مایل به شرکت در کنکور تجربی هستند)
– این دانش آموزان کتاب سالهای دوم تا پیش دانشگاهی را می خوانند و سپس به مسئله کنکور می پردازند.یعنی روش اول را کامل و دقیقتر اجرا می کنند.دوره های ای
ن سایت می تواند کمک زیادی به دانش آموزان کند.
(افرادی دردرس خواندن موفق ترند که ازدرس خواندن لذت ببرند،پس درس خواندن را رقیبی برای تفریح خود ندانیم بلکه آن را در لیست تفریحات خود قرار دهیم)
درس خواندن برای کنکور 2
یکی از بزرگترین دقدغه های ذهنی داوطلبان این است که به چه روشی باید برای کنکور، درس بخوانند .يكي از بزرگترين دقدغه هاي ذهني داوطلبان اين است كه به چه روشي بايد براي كنكور، درس بخوانند .
آيا بايد متفاوت از دوران مدرسه درس بخوانند ؟
آيا حتما” بايد از كلاسهاي كنكورو روشهاي تستي استفاده كنند؟
آيا بايد از كتابها و جزوات خاصي استفاده كنند؟
آيا بايد خط به خط مطالب را حفظ كنند؟
آيا بايد شب و روز درس بخوانند؟
آيا بايد از خواب و خوراك و ورزش و تفريح بگذرنند؟
چه بايد كرد ؟ كدام راه به موفقيت در كنكور ختم مي شود ؟ و …..
اولا” به علت مهم بودن معدل در كنكور سالهاي آينده، بايد در طول تحصيل بسيار خوب و عميق درس بخوانيد و با معدل عالي ديپلم بگيريد ، در راستاي همين برنامه سازمان سنجش هم با مفهومي كردن سوالات در يكي دو سال اخير داوطلبان كنكور را به خواندن دقيق كتب درسي و عدم استفاده از روشهاي كوتاه و تستي تشويق كرده است .
اين جملات را شايد خيلي شنيده باشيد :
كنكور خيلي سخت بود !!!
سوالات وقت گير بود ، هر چي حل مي كردم به جواب نمي رسيدم !!!
همه ي اونارو حفظ بودم ولي نمي تونستم از 4 گزينه يكي رو انتخاب كنم !!!
بعضي سوالا اصلا” از كتاب نبود !!! و….
چرا اينگونه شده ؟چرا داوطلبان نمي توانند آن طور كه بايد و شايد به سوالات جواب دهند؟
بعد از بررسي سوالات 10 سال گذشته ي كنكور و مقايسه و تحليل روند سوالات به اين نتيجه رسيديم كه سوالات به سمت مفهومي و دقيق شدن پيش مي روند ، يعني كاملا” از كليشه اي بودن خارج شده اند .
همچنين سازمان سنجش تصميم گرفته است، دقيقا” فقط از متون ،مثالها و تمارين كتب درسي و مطالب مفهومي وابسته به آنها سوال طرح كنند .گزينه ها را طوري طراحي كنند كه فقط كساني كه آن مطلب را كامل فهميده و يادگرفته اند، بتوانند از بين گزينه ها درست ترين را انتخاب كنند .
در سوالات ، كاملا” مشهود است كه داوطلبان باهوش تر ، پرتلاش تر ،ماهرتر، دقيقتر و بهتر غربال خواهند شد .
متاسفانه چون برخي مراكز پيش دانشگاهي و دبيرستانها و مخصوصا” كلاسهاي كنكور دانش آموزان را به سوي سطحي خواندن و حفظ كردن مطالب سوق مي دهند و دانش آموزان به جاي اينكه دروس را تشريحي و دقيقتر بياموزند و نقاط ضعف خود را مرتفع كنند ، روش تستي خواندن و نحوه ي تست زدن را مي آموزند.
در اين ميان سازمان سنجش براي مقابله با اين نظام غلط و غير اصولي ، سياستهاي ( مفهومي تركردن سوالها و تاثير معدل نهايي سال سوم متوسطه ) را در پيش گرفته است تا داوطلبان براي فراگيري دقيق و عميق درسها ارزش بيشتري قائل شوند .
سازمان سنجش ادعا كرده :سوالات به طور متوسط در سطح پاسخگويي 20تا25درصد از داوطلبان است كه از سطح علمي خوبي برخوردارند و براي ما توان پاسخگويي آنها مهم است .
در حقيقت در كنكور سراسري سوالي خوب و استاندارد است كه در يك گروه آزمايشي بين 10تا30 درصد داوطلبان بتوانند به آن پاسخ صحيح بدهند.
حال با اين اوصاف ، پس بايد براي موفقيت در كنكور چگونه درس بخوانيم ؟!!!
در ادامه ي صحبتهاي قبل ،حال به اينجا مي رسيم كه آيا در واقع ،راهكارهاي عملي براي درس خواندن وجود دارد كه منجر به موفقيت در كنكور شود ؟
بله !!!
الف ) بايد در طول سال تحصيلي حداكثر استفاده را از مدرسه ، كلاسها ، معلمين و دانش آموزان زرنگ كلاس بكنيم .
چگونه ؟؟؟
قبل از كلاس ، روزنامه وار درسي را كه قرار است تدريس شود را مي خوانيم .
خيلي خوب و دقيق به درس و صحبتهاي معلم (كه باعث بهتر جا افتادن مطلب مي شود) گوش مي كنيم و فعالانه نكات مهم و اشكالات خود را يادداشت مي كنيم .
در آخر كلاس تمام اشكالاتي را كه در ذهنمان است را مي پرسيم .
( تا اينجا 60% يادگيري انجام شده است ) حال 40% بقيه :
دروس آن روز را همان روز مي خوانيم و برخي تمرينهاي كليدي را انجام مي دهيم تا درس و كاربرد آن كاملا” جا بيفتد و به بهترين وجه در حافظه حك شود.
دوره ي دروس و تكميل تمرينهاي حل نشده را به روزي كه فرداي آن ، اين دروس را داريم موكول مي كنيم .
حل تستها و تمارين بيشتر را به روزهاي تعطيل و جمعه موكول مي كنيم .
برخي مطالب (مانند لغات زبان ، مترادفهاي فارسي ، تاريخ ادبيات ، نام اشخاص و مكانها و تاريخ حوادث مهم ، فرمولهاي رياضي و فيزيك و…) را يادداشت كرده ، در وقت هاي تلف شده (داخل مترو يا اتوبوس ، زنگ تفريح و زنگهاي بيكاري ، منتظر ماندن در مكانهاي مختلف ) مرور مي كنيم .
ب) بايد از منابع موثق و مفيد براي درس خواندن استفاده كنيم .
چگونه؟؟؟
به تاكيد موكد سازمان سنجش، طراحان سوالات كنكور بايد از متن كامل كتابهاي درسي تدريس شده در دبيرستان و پيش دانشگاهي سوال دربياورند، مخصوصا” در 2-3 سال اخير كه از قسمتهاي بسيار ساده ي كتابها ( فيزيك ، در كنكور 84 ) چند سوال مفهومي درآورده بودند كه نزديك به 85% دانش آموزان نتوانسته بودند به آن جواب دهند.

برای خرید محصول فوق ، روی دکمه خرید زیر کلیک کنید .
[zarinpalpaiddownloads id=”13″]
