محیط آگار شکلاته محیطی غیر انتخابی است. در این محیط به علت متلاشی شدن گلبولهای قرمز خون و آزاد شدن فاکتورهای x (همین) و v (کوآنزیم نیکوتین آدنین دی نوکلئوئید) در اثر حرارت باکتری های سخت رشد نظیر هموفیلوس و نایسریاها نیز قادر به رشد هستند.
محیط پایه بلاد آگار و شکلات آگار یکی است با این تفاوت که در شکلات آگار پس از سرد شدن (دمای ۵۰-۶۰ درجه ) خون دفیبرینه گاوی یا گوسفندی را اضافه می کنیم و به مدت پانزده دقیقه در بن ماری هشتاد درجه سانیگراد قرار می دهیم وهمزمان تکان می دهیم. برای این محیط به ازای هر یک لیتر شکلات آگار پنجاه میلی لیتر خون اضافه می کنیم.
فاکتور وی که به حرارت حساسه چطوری حرارت که میدیم از بین نمیره؟
این فاکتور داخل RBC ها بوده و رپبعد اعمال حرارت به خاطر لیز شدن این سلولها رها میشه و قبل لیز شدن سلول خود سلول ازش محافظت کرده
محیطپایه مشترک که نوشته چی هستش؟
نوترینت آگار